logo Waterlandse Tandartsen

Behandelingen

Algemene tandheelkunde

Orthodontie

Esthetische tandheelkunde

Monghygiëne

Kosten

Wij declareren volgens de richtlijnen van de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit), zie: http://www.nza.nl/zorgonderwerpen/zorgonderwerpen/Mondzorg/.

Meer informatie over kosten en vergoedingen voor orthodontie vindt u op: http://www.orthodontist.nl/.

Technieken

Wij werken o.a. met de volgende technieken:

Invisalign

Invisalign ontzichtbare beugelsInvisalign is een orthodontisch systeem uit de Verenigde Staten waarmee de stand van de tanden wordt veranderd door het dragen van speciaal vervaardigde, transparante bitjes (doorzichtige beugels).

Gebitsafdrukken en foto's worden opgestuurd en in de Verenigde Staten verwerkt.


In overleg wordt vervolgens een plan gemaakt dat in een simulatie op een computer kan worden bekeken. Het plan bevat een duidelijke begin- en eindsituatie. De duur en kosten van de behandeling zijn voor aanvang duidelijk.

Na goedkeuring van de simulatie worden de transparante bitjes voor de gehele behandeling opgestuurd. De bitjes dienen 22 uur per dag te worden gedragen. Invisalign is er ook voor tieners.

Voor meer informatie: http://www.invisalign.nl

Cerec

Cerec porseleine kronen, bruggen en inlaysCerec is een CAD-CAM systeem waarmee aan de stoel o.a. kronen, bruggen (ook op implantaten) en inlays kunnen worden gemaakt.

De oude vulling wordt verwijderd en het overgebleven stuk tand wordt schoongemaakt en vaak aangepast in vorm. De kies wordt gescand in de mond en op de computer wordt een nieuw stuk tand ontworpen met behulp van een 3D software programma. Het ontwerp wordt door een slijpmachine geslepen uit tandkleurig porselein en vervolgens gepast in de mond. De kleur kan worden aangepast door het porselein te glazuren, te glanzen en te bakken in een oven.

U hoeft dus niet meer te 'happen' of lang met noodkronen rond te lopen. De totale behandeling voor een kroon of inlay duurt ongeveer 1-2 uur. Het esthetisch verbeteren van voortanden duurt ongeveer een halve dag.

Voor meer informatie: http://www.sirona.com